Yhteystiedot

Pertti Toivari
Arkkitehti SAFA
Isonniitynkatu 9 E 19
00520 Helsinki

0400-873313
posti@perttitoivari.fi
www.perttitoivari.fi

Varmimmin saat yhteyden näiden sivujen
Ota yhteyttä -lomakkeella.

......................................

"Toimintaa katse katossa, jalat lattialla"

Toiminnan olemus

Aktiivisempi suunnittelu-toiminta on päättynyt ikääntymisestä johtuen. Kirjoittelu, sukuhistorian tutkimus ym. maailmanmenon seuranta jatkuu, myös näillä sivuilla, kuten myös harrastukset, liikunta, vanhat koneet, jne.

Pienimuotoinen suunnittelu- toiminta jatkossa kts. www.mummonmokki.fi

ELOTAR -hanke

ELOTAR -hanke (Eläinystävällinen ja ekologinen tuotantorakennus) oli Maatilatalouden kehittämisrahaston (MAKERA) rahoittama tutkimushanke.

Hankkeessa pyrittiin selvittämään, millä tavoin ekologinen ja luonnonmukainen rakentaminen voidaan nykyistä tiiviimmin liittää maatilojen tuotantorakennusten suunnitteluperiaatteisiin ja käytännön rakentamiseen, erityisesti luomutuotannossa. Samassa yhteydessä pyrittiin tarkastelemaan millä tavoin eläinten hyvinvointikysymykset voidaan ottaa entistäkin paremmin huomioon tuotantorakennusten toiminnallisissa ratkaisuissa ja rakennusteknisten valintojen yhteydessä.

Hankkeessa selvitettiin kotimaisia ja ulkomaisia tutkimustuloksia, ohjeita ja kirjallisuutta, hyviä käytäntöjä ja esimerkkejä. Suomen ohella selvityskohteina olivat  Ruotsi, Tanska, Norja, Viro ja Itävalta. 

Hankkeen yhteistyötahoja olivat Luomura ry, Luomuliitto ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto. Hanke alkoi 2009 ja päättyi syksyllä 2011. Hankkeen lopputuloksena valmistui tutkimusraportti.

lampaita_kedolla.jpg 

                                                                                          "Lampaita kedolla"